Upravit stránku

Směs salátů s vejcem a balsamicem

Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.

Ingredience receptu

300 g(salát Endívie, ledový salát, salát Frisée, salát Radicchio apod.)
špetkaSoli
špetkaPepře
3 lžičkybalsamico ocet
2 ksvejce

 

Postup přípravy

1 Připravíme vodní lázeň

Teplotu vodní lázně nastavíme na teplotu 75 °C. Čas bude 15 minut. 

2 Vložíme vejce

Když je lázeň připravena, vložíme do ní na volno vejce a spustíme čas odpočtu.

3 Připravíme salát

Chvilku před tím, než se vejce dovaří, připravíme různé druhy salátů na talíř. Pokapeme je balsamicem.

4 Doděláme vejce

Až uběhne čas v lázni, vyjmeme vejce a okamžitě zchladíme a oloupeme. Položíme na směs salátů a rozkrojíme. Pokud chcete, můžete celý talíř jemně posolit a opepřit.

Pokud chcete, aby vejce vyteklo, vyjměte ho z lázně o 1-2 minuty dříve.

Dobrou chuť!

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti