Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Argentinský Rib eye steak na zeleném chřestu

Název receptu a ingredience

 rib eye steak
 zelený chřest
 Chef holandská omáčka
 máslo
 sůl
 pepř
 bobkový list

 

 olivový olej

 

Postup přípravy

1 Příprava chřestu

Zelený chřest rozmrazíme při pokojové teplotě, mírně osolíme a s trochou másla vložíme do vhodného Sous-Vide sáčku. Vakuově odsajeme vzduch a následně vkládáme do vodní lázně při teplotě 82 °C a tepelně upravujeme cca 10 min.

2 Příprava steaku

Odřízneme si vhodný steak o tloušťce cca 2,5 cm a s přidáním olivového oleje, bobkového listu a hrubě mletého pepře dáme do Sous-Vide sáčku, vakuově odsajeme a vložíme do vodní lázně při teplotě 60 °C na zhruba 45 min.

3 Servírování

Jakmile máme hotovo, steak vyndáme z vodní lázně a zprudka opečeme na pánvi z obou stran po dobu cca 4 min. Servírujeme na předpřipravený chřest prolitý holandskou omáčkou.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

30 minut 65,5 ºC

Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha. 

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

30 minut52 ºC

Zkuste něco netradičního a nového! Africký sumeček na tykvovém pyré a pečené mrkvi se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem.