Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Argentinský Rib eye steak na zeleném chřestu

Název receptu a ingredience

 rib eye steak
 zelený chřest
 Chef holandská omáčka
 máslo
 sůl
 pepř
 bobkový list

 

 olivový olej

 

Postup přípravy

1 Příprava chřestu

Zelený chřest rozmrazíme při pokojové teplotě, mírně osolíme a s trochou másla vložíme do vhodného Sous-Vide sáčku. Vakuově odsajeme vzduch a následně vkládáme do vodní lázně při teplotě 82 °C a tepelně upravujeme cca 10 min.

2 Příprava steaku

Odřízneme si vhodný steak o tloušťce cca 2,5 cm a s přidáním olivového oleje, bobkového listu a hrubě mletého pepře dáme do Sous-Vide sáčku, vakuově odsajeme a vložíme do vodní lázně při teplotě 60 °C na zhruba 45 min.

3 Servírování

Jakmile máme hotovo, steak vyndáme z vodní lázně a zprudka opečeme na pánvi z obou stran po dobu cca 4 min. Servírujeme na předpřipravený chřest prolitý holandskou omáčkou.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.