45 minut60ºC
45 minut60ºC
Marek Madzik
šéfkuchař společnosti Bidfood
rib eye steak | |
zelený chřest | |
Chef holandská omáčka | |
máslo | |
sůl | |
pepř | |
bobkový list |
olivový olej |
Zelený chřest rozmrazíme při pokojové teplotě, mírně osolíme a s trochou másla vložíme do vhodného Sous-Vide sáčku. Vakuově odsajeme vzduch a následně vkládáme do vodní lázně při teplotě 82 °C a tepelně upravujeme cca 10 min.
Odřízneme si vhodný steak o tloušťce cca 2,5 cm a s přidáním olivového oleje, bobkového listu a hrubě mletého pepře dáme do Sous-Vide sáčku, vakuově odsajeme a vložíme do vodní lázně při teplotě 60 °C na zhruba 45 min.
Jakmile máme hotovo, steak vyndáme z vodní lázně a zprudka opečeme na pánvi z obou stran po dobu cca 4 min. Servírujeme na předpřipravený chřest prolitý holandskou omáčkou.