Upravit stránku

Beef ciabatta

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Ingredience receptu

2 ksžemlí ciabatta
špetkasoli
špetkapepře
300 ghovězí roštěné
1 lžičkadijonské hořčice
1 lžičkahrubozrnné hořčice
1 lžícešarlotky
2 lžícemajonézy
špetkaanýzu
3 kskyselých okurek

 

cca 2 lžíceolivový olej
1 lžičkamedu
60 gančovičky v oleji
100 grajčat
120 gčerstvé rukoly
špetkuzeleného pepře
2 lžičkystrouhaného čerstvého křenu
1 lžícepapriček jalapeno
1 lžičkasušeného česneku

 

Postup přípravy

 

1 Připravíme relish

Kyselé okurky nastrouháme. Přidáme ančovičky, med hořčici a olej. Dochutíme solí a vše důkladně promícháme. 

2 Opečeme ciabattu

Ciabattu rozřízneme a opečeme do křupava. Po té ji natřeme majonézou smíchanou s uzenými jalapeno papričkami.

3 Příprava masa

Hovězí roštěnou zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do sous vide sáčku. Přidáme olej, sušený česnek a zelený pepř. Odsajeme vzduch a zavakuujeme. Lázeň předehřejeme na 57°C a vaříme po dobu 3 hodin. Maso krájíme na tenké plátky a klademe na opečenou a připravenou ciabattu.

4 Před podáváním

Na maso navrstvíme relish, nastrouhaný křen, rukolu a zakápneme olivovým olejem.

 

 

 

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.