Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Gazpacho s dekorovanými Sous-Vide krevetami

Název receptu a ingredience

 červená paprika
 okurka
 loupaná cibule
 česneková pasta bez soli
 kuřecí bujón
 olivový olej extra virgin
 červený vinný ocet

 

 loupaná rajčata celá
 italský bílý chléb
 sůl, pepř
 bazalka
 limetka
 krevety
 bobkový líst

 

Postup přípravy

1 Příprava zeleniny

Papriky zbavte slupek škrabkou na zeleninu, překrojte je na polovinu a odstraňte semena. Jednu papriku nakrájejte na drobné kostičky a druhou nakrájejte na větší kousky. Okurku oloupejte a překrojte na polovinu. Odstraňte semena (ale nevyhazujte jej) a polovinu okurky nakrájejte na malé kostičky. Druhou polovinu nakrájejte na větší kusy.

2 Další postup

Zeleninu nakrájenou na větší kusy dejte do misky spolu se semeny z okurek. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zeleninový vývar, olivový olej, ocet, oloupaná rajčata a plátky chleba. Dochuťte solí a pepřem a nechte odležet v chladničce nejméně 2 hodiny. Listy bazalky oddělte od stonků a přidejte je k najemno nakrájené okurce a paprikám. Dejte do chladničky.

3 Jdeme na krevety

Krevety vložíme do Sous-Vide sáčku, přidáme limetkový dip, bobkový list a kostky cibule. Zavakuujeme a vložíme do vodní lázně při 60 °C na 20 min.

4 Servírování

Servírujeme ve vychlazených miskách na polévku a každou porci doplníme kousky krevet. Posypte najemno nakrájenou zeleninou a bazalkou.

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

30 minut 65,5 ºC

Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha. 

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

30 minut52 ºC

Zkuste něco netradičního a nového! Africký sumeček na tykvovém pyré a pečené mrkvi se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem.