Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Gazpacho s dekorovanými Sous-Vide krevetami

Název receptu a ingredience

 červená paprika
 okurka
 loupaná cibule
 česneková pasta bez soli
 kuřecí bujón
 olivový olej extra virgin
 červený vinný ocet

 

 loupaná rajčata celá
 italský bílý chléb
 sůl, pepř
 bazalka
 limetka
 krevety
 bobkový líst

 

Postup přípravy

1 Příprava zeleniny

Papriky zbavte slupek škrabkou na zeleninu, překrojte je na polovinu a odstraňte semena. Jednu papriku nakrájejte na drobné kostičky a druhou nakrájejte na větší kousky. Okurku oloupejte a překrojte na polovinu. Odstraňte semena (ale nevyhazujte jej) a polovinu okurky nakrájejte na malé kostičky. Druhou polovinu nakrájejte na větší kusy.

2 Další postup

Zeleninu nakrájenou na větší kusy dejte do misky spolu se semeny z okurek. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zeleninový vývar, olivový olej, ocet, oloupaná rajčata a plátky chleba. Dochuťte solí a pepřem a nechte odležet v chladničce nejméně 2 hodiny. Listy bazalky oddělte od stonků a přidejte je k najemno nakrájené okurce a paprikám. Dejte do chladničky.

3 Jdeme na krevety

Krevety vložíme do Sous-Vide sáčku, přidáme limetkový dip, bobkový list a kostky cibule. Zavakuujeme a vložíme do vodní lázně při 60 °C na 20 min.

4 Servírování

Servírujeme ve vychlazených miskách na polévku a každou porci doplníme kousky krevet. Posypte najemno nakrájenou zeleninou a bazalkou.

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.