20 minut60ºC
20 minut60ºC
Marek Madzik
šéfkuchař společnosti Bidfood
červená paprika | |
okurka | |
loupaná cibule | |
česneková pasta bez soli | |
kuřecí bujón | |
olivový olej extra virgin | |
červený vinný ocet |
loupaná rajčata celá | |
italský bílý chléb | |
sůl, pepř | |
bazalka | |
limetka | |
krevety | |
bobkový líst |
Papriky zbavte slupek škrabkou na zeleninu, překrojte je na polovinu a odstraňte semena. Jednu papriku nakrájejte na drobné kostičky a druhou nakrájejte na větší kousky. Okurku oloupejte a překrojte na polovinu. Odstraňte semena (ale nevyhazujte jej) a polovinu okurky nakrájejte na malé kostičky. Druhou polovinu nakrájejte na větší kusy.
Zeleninu nakrájenou na větší kusy dejte do misky spolu se semeny z okurek. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zeleninový vývar, olivový olej, ocet, oloupaná rajčata a plátky chleba. Dochuťte solí a pepřem a nechte odležet v chladničce nejméně 2 hodiny. Listy bazalky oddělte od stonků a přidejte je k najemno nakrájené okurce a paprikám. Dejte do chladničky.
Krevety vložíme do Sous-Vide sáčku, přidáme limetkový dip, bobkový list a kostky cibule. Zavakuujeme a vložíme do vodní lázně při 60 °C na 20 min.
Servírujeme ve vychlazených miskách na polévku a každou porci doplníme kousky krevet. Posypte najemno nakrájenou zeleninou a bazalkou.