minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
360 g | kachních prsa |
60 ml | sojová omáčka |
20 ml | rýžové víno |
80 g | třtinový cukr |
200 g | rýžové řezance |
120 | mrkev |
60 g | červená cibule |
40 g | řapíkatý celer |
80 g | červená paprika |
100 g | čerstvý špenát |
120 g | řepkový olej s bazalkou |
Do hrnce vlijeme sojovou omáčku, rýžové víno a třtinový cukr. Vše redukujeme do konzistence připomínající hustý med.
Rýžové řezance namočte na 10 - 20 minut do horké vody a dáme stranou. Mrkev, řapíkatý celer, červenou papriku a cibuli nakrájíme na kostky. Do rozehřáté wok pánve přidáme olej, cukr, sojovou omáčku a nakrájenou zeleninu. To vše osmažíme. Pak ještě zvýšíme výkon, přidáme špenát a ještě krátce smažíme.
Kachní prsa osolíme, a vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a vložíme do lázně o teplotě 60 °C. Vaříme 5 hodin. Po vyjmutí potřeme připravenou glazurou a pečeme v troubě 10 minut při teplotě 180 °C. Podáváme se zeleninou a rýžovými řezanci.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
30 minut 52 ºC
Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.