minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
360 g | kachních prsa |
60 ml | sojová omáčka |
20 ml | rýžové víno |
80 g | třtinový cukr |
200 g | rýžové řezance |
120 | mrkev |
60 g | červená cibule |
40 g | řapíkatý celer |
80 g | červená paprika |
100 g | čerstvý špenát |
120 g | řepkový olej s bazalkou |
Do hrnce vlijeme sojovou omáčku, rýžové víno a třtinový cukr. Vše redukujeme do konzistence připomínající hustý med.
Rýžové řezance namočte na 10 - 20 minut do horké vody a dáme stranou. Mrkev, řapíkatý celer, červenou papriku a cibuli nakrájíme na kostky. Do rozehřáté wok pánve přidáme olej, cukr, sojovou omáčku a nakrájenou zeleninu. To vše osmažíme. Pak ještě zvýšíme výkon, přidáme špenát a ještě krátce smažíme.
Kachní prsa osolíme, a vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a vložíme do lázně o teplotě 60 °C. Vaříme 5 hodin. Po vyjmutí potřeme připravenou glazurou a pečeme v troubě 10 minut při teplotě 180 °C. Podáváme se zeleninou a rýžovými řezanci.
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.