Upravit stránku

Glazovaná kachní prsa podávaná se smaženými rýžovými řezanci a zeleninou Julienne

Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu. 

Ingredience receptu

360 gkachních prsa
60 mlsojová omáčka
20 mlrýžové víno
80 gtřtinový cukr
200 grýžové řezance
120mrkev

 

60 gčervená cibule
40 gřapíkatý celer
80 gčervená paprika
100 gčerstvý špenát
120 gřepkový olej s bazalkou

 

Postup přípravy

 

1 Příprava glazury

Do hrnce vlijeme sojovou omáčku, rýžové víno a třtinový cukr. Vše redukujeme do konzistence připomínající hustý med.

2 Rýžové řezance a zelenina

Rýžové řezance namočte na 10 - 20 minut do horké vody a dáme stranou. Mrkev, řapíkatý celer, červenou papriku a cibuli nakrájíme na kostky. Do rozehřáté wok pánve přidáme olej, cukr, sojovou omáčku a nakrájenou zeleninu. To vše osmažíme. Pak ještě zvýšíme výkon, přidáme špenát a ještě krátce smažíme.

3 Příprava masa

Kachní prsa osolíme, a vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a vložíme do lázně o teplotě 60 °C. Vaříme 5 hodin. Po vyjmutí potřeme připravenou glazurou a pečeme v troubě 10 minut při teplotě 180 °C. Podáváme se zeleninou a rýžovými řezanci.

 

Galerie receptů

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

50 minut54,5 ºC

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Směs salátů s vejcem a balsamicem

Směs salátů s vejcem a balsamicem

15 minut 75 ºC

Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.