minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
400 g | mrkve |
400g | petržele |
600 g | hovězí kosti |
špetka | soli |
špetka | pepře |
160 g | rib eye |
100 g | topinambur |
2 g | enoki hub |
1 lžička | řeřichy |
0,02 l | cherry |
60 g | sušeného vaječného bílku |
40 g | řapíkatého celeru |
60 g | šarlotky |
60 ml | bílého vína |
40 g | másla |
špetku | grilovacího koření |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
40 ml | smetany |
Do velkého hrnce napuštěného vodou vložíme hovězí kost. Přidáme sůl, pepř a vaříme asi hodinu. Po té do vývaru vložíme 2/3 zeleniny a pomalu vaříme další 3 - 4 hodiny. Hotový vývar přecedíme a necháme vychladit. V mlýnku na maso semeleme uvařenou zeleninu a obrané maso z kosti. Do vzniklé směsi zamícháme bílky, vše přidáme do vychladlého vývaru a opět přivedeme k varu, který udržujeme asi hodinu. Nakonec vývar přecedíme a posilníme kapkou cherry.
Na jemno nakrájenou šarlotku zpěníme na kousku másla. Přidáme oloupaný, na kostky nakrájený topinambur a zastříkneme vínem. Jakmile se víno vyvaří, přidáme část consomé a vaříme do měkka. Jakmile je topinambur hotový, směs rozmixujeme a propasírujeme před hustý cedník. Zjemníme máslem a smetanou. Podle chuti dosolíme a podáváme zdobené houbami, řeřichou a kousky řapíkatého celeru.
Maso v celku umyjeme a zbavíme přebytečných blan a tuku. Zprudka opečeme ze všech stran na oleji a okořeníme. Po té vložíme do sous vide sáčku, odsajeme vzduch a zavakuujeme. Vložíme do lázně předehřáté na 70° C a vaříme 6 hodin. Hotové maso nařežeme na vhodně velké kusy a podáváme s topinamburovým pyré.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
30 minut 52 ºC
Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.