Upravit stránku

Karol Tišerová

blogerka Život podle Karol

Jablečné kuličky v medovém kabátku, s vůní hřebíčku, zasněžené skořicí

Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.
Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.

Název receptu a ingredience

2jablka
5lžíc medu
5 kousků hřebíčku
 skořice na dozdobení
 párátka

 

Postup přípravy

1 Nastavení lázně

Sous-Vide lázeň si nastavíme na 85°C s časem 15 minut.

2 Okrájení jablek

Na jablka jsem využila takové malé tvořítko, kterým se přímo vyloupnou kuličky.

3 Zpracování jablek

Vytvořené jablečné kuličky vložíme do menšího vakuovacího sáčku.

4 Přidání ingrediencí

Přidáme k nim hřebíček s medem a zlehka promícháme.

5 Zavakuujeme

Jablka společně s hřebíčkem a medem zavakuujeme a máme přirpaveno.

6 Dokončujeme

Po uvaření vyskládáme na talíř a s pomocí jemného sítka zasypeme skořicí.

7 Máme hotovo

Pro lepší uchopení do nich zapíchneme párátka.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Beef ciabatta

Beef ciabatta

180 minut 57 ºC

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

90 minut 64 ºC

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti