Upravit stránku

Jehněčí kari v bylinkové krustě

Jednoduchý recept se metodou sous vide stává neobyčejným chuťovým zážitkem.

Ingredience receptu

20 gšarlotky
10 gčesneku
15 gmásla
3 ksstaršího bílého pečiva
20 ghladkolisté petržele
špetkatymiánu
2 lžičkycitronové kúry
2 lksvajec
špetkasoli
špetkapepře

 

200 gcherry rajčátek
400 gjehněčího hřbetu
1 lžíceolivového oleje
500 gbrambor (varný typ C)
120 gčerstvé rukoly
špetkasoli
100 mlplnotučného mléka
špetka pepře
40 mlolivového oleje na pyré

 

Postup přípravy

 

1 Připravíme bylinkovou krustu

Na krustu si oloupeme šarlotku a česnek, na 1 lžíci másla je orestujeme do sklovita a dáme stranou. Pečivo zbavíme kůrky. bylinky opláchneme, vysušíme a otrháme lístky. Pečivo a bylinky promixujeme, smícháme s citronovou kúrou, rozpuštěným máslem a šarlotkovou směsí. Ke směsi přidáme žloutek, sůl a pepř.

2 Příprava přílohy

Oloupeme brambory, nakrájíme je na kousky a dáme vařit do osolené vody asi na 20 minut. Po uvaření brambory scedíme a uchováme trochu vody, ve které se vařily. Brambory rozmačkáme a vmícháme do nich horké mléko. Po troškách přidáváme olivový olej, dokud nebude pyré krémové. Lze přidávat i slitou vodu a přílohu dochutit solí a pepřem.

3 Příprava masa

Maso umyjeme, osušíme a zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Dále maso osolíme, opepříme a vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, sáček zavakuujeme a vložíme do soustavy o teplotě 55 °C. Maso v ní ponecháme asi 4 hodiny.

4 Před podáváním

Na plech naklademe umytá cherry rajčátka. předpřipravené jehněčí maso vyjmeme ze sáčku. Na tu stranu, na které je patrné jemné tukové krytí naneseme bylinkovou krustu a jemně ji přitlačíme. Maso s rajčátky 5 minut zapečeme v troubě pod grilem, dokud krusta nezhnědne. Hotové maso nakrájíme na kotlety a podáváme s rajčátky a bramborovým pyré.

 

 

 

Galerie receptů

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Beef ciabatta

Beef ciabatta

180 minut 57 ºC

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

90 minut 64 ºC

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti