Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Jelení stehno Sous-Vide s marinovaným fenyklem na celerovém pyré

anotace
anotace 2

Název receptu a ingredience

 jelení stehno
 fenykl
 celerové pyré
 máslo
 olivový olej
 Demi Glace

 

Postup přípravy

1 Příprava fenyklu

Čerstvý fenykl nakrájíme na třetiny, zbavíme přebytečných listů, vložíme do Sous-Vide sáčku, zakápneme olivovým olejem a dáme do vodní lázně na 10 min při teplotě 82 °C.

2 Pokračujeme s dalšími surovinami

Celerové pyré zregenerujeme na pánvičce s přídavkem smetany na vaření. Holandskou omáčku ohřejem a dochutíme. Demi Glace připravíme podle návodu od výrobce.

3 Maso na pánev

Jelení stehno vybalíme, nakrájíme na vhodné porce a pro barvu dodděláme na olivovém oleji.

4 Servírujeme

Vhodně servírujeme podle vlastní fantazie.

Galerie receptu

1