Upravit stránku

Jihoamerický RIB EYE s restovanou nektarinkou, bramborami Parisienne a přírodní šťávou

Lahodná a rychlá večeře s nečekanou chuťovou koncovkou.

Ingredience receptu

400gRIB EYE steaku
2 lžíceolivového oleje
200 mlpřipravené omáčky Chef Bratenjus
160 gpaříšských brambůrek
1 lžičkamořské soli
špetkapepře

 

špetkabadyánu
1 ksskořice
2 ksnektarinek

 

Postup přípravy

 

1 Příprava masa

Maso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme olivovým olejem. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a tepelně připravujeme 1,5 hodiny. Po té steak vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme ještě na pánvi z obou stran, vždy minimálně 1 minutu.

2 Uvaříme omáčku

Na přepuštěném másle orestujeme rozpůlenou nektarinku. Omáčku Bratenjus připravíme podle návodu na obalu, do ní vložíme připravené nektarinky, badyán a celou skořici.

3 Příloha

Brambory Parisienne vyjmeme z obalu, slijeme přebytečnou vodu a vložíme na rozpálenou pánev. Mírně je polijeme přepuštěným máslem, osolíme a po upečení podáváme se steakem a omáčkou.

 

 

 

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.