minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
400g | RIB EYE steaku |
2 lžíce | olivového oleje |
200 ml | připravené omáčky Chef Bratenjus |
160 g | paříšských brambůrek |
1 lžička | mořské soli |
špetka | pepře |
špetka | badyánu |
1 ks | skořice |
2 ks | nektarinek |
Maso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme olivovým olejem. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a tepelně připravujeme 1,5 hodiny. Po té steak vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme ještě na pánvi z obou stran, vždy minimálně 1 minutu.
Na přepuštěném másle orestujeme rozpůlenou nektarinku. Omáčku Bratenjus připravíme podle návodu na obalu, do ní vložíme připravené nektarinky, badyán a celou skořici.
Brambory Parisienne vyjmeme z obalu, slijeme přebytečnou vodu a vložíme na rozpálenou pánev. Mírně je polijeme přepuštěným máslem, osolíme a po upečení podáváme se steakem a omáčkou.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
30 minut 52 ºC
Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.