90 minut 56,5 ºC
Vynikající RIB EYE steak, který je připraven relativně krátce s restovanou nektarinkou. Ta dává celému pokrmu nádech exotiky.
90 minut 56,5 ºC
Vynikající RIB EYE steak, který je připraven relativně krátce s restovanou nektarinkou. Ta dává celému pokrmu nádech exotiky.
400g | RIB EYE steaku |
2 lžíce | olivového oleje |
200 ml | připravené omáčky Chef Bratenjus |
160 g | paříšských brambůrek |
1 lžička | mořské soli |
špetka | pepře |
špetka | badyánu |
1 ks | skořice |
2 ks | nektarinek |
Maso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme olivovým olejem. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a tepelně připravujeme 1,5 hodiny. Po té steak vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme ještě na pánvi z obou stran, vždy minimálně 1 minutu.
Na přepuštěném másle orestujeme rozpůlenou nektarinku. Omáčku Bratenjus připravíme podle návodu na obalu, do ní vložíme připravené nektarinky, badyán a celou skořici.
Brambory Parisienne vyjmeme z obalu, slijeme přebytečnou vodu a vložíme na rozpálenou pánev. Mírně je polijeme přepuštěným máslem, osolíme a po upečení podáváme se steakem a omáčkou.