Upravit stránku

Jihoamerický RIB EYE s restovanou nektarinkou, bramborami Parisienne a přírodní šťávou

Lahodná a rychlá večeře s nečekanou chuťovou koncovkou.

Ingredience receptu

400gRIB EYE steaku
2 lžíceolivového oleje
200 mlpřipravené omáčky Chef Bratenjus
160 gpaříšských brambůrek
1 lžičkamořské soli
špetkapepře

 

špetkabadyánu
1 ksskořice
2 ksnektarinek

 

Postup přípravy

 

1 Příprava masa

Maso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme olivovým olejem. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a tepelně připravujeme 1,5 hodiny. Po té steak vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme ještě na pánvi z obou stran, vždy minimálně 1 minutu.

2 Uvaříme omáčku

Na přepuštěném másle orestujeme rozpůlenou nektarinku. Omáčku Bratenjus připravíme podle návodu na obalu, do ní vložíme připravené nektarinky, badyán a celou skořici.

3 Příloha

Brambory Parisienne vyjmeme z obalu, slijeme přebytečnou vodu a vložíme na rozpálenou pánev. Mírně je polijeme přepuštěným máslem, osolíme a po upečení podáváme se steakem a omáčkou.