minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
0,5 Kg | kachních prsou |
200 g | celerového pyré |
60 g | zelených jablek Granny Smith |
200 g | růžičkové kapusty |
1 lžíce | másla |
špetka | soli |
špetka | pepře |
20 ml | smetany ke šlehání |
Kachní prsa osolíme, opepříme a vložíme do sáčku sous vide. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a vložíme do lázně. Maso připravujeme 1,5 hodin, při teplotě 64 °C. Po vyjmutí z lázně prsa ještě krátce smažíme na pánvičce kůží dolů.
Jablka oloupeme a pokrájíme na kostky. Orestujeme je na másle a podusíme do měkka. Změklá jablka přidáme k celerovému pyré. Vmícháme smetanu, máslo a dochutíme solí a pepřem. Celou směs rozmixujeme dohladka.
Růžičkovou kapustu vaříme do měkka a pak rychle zchladíme pro zachování barvy. Následně ji orestujeme na másle a podáváme.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
30 minut 52 ºC
Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.