Upravit stránku

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Ingredience receptu

0,5 Kgkachních prsou
200 gcelerového pyré
60 g zelených jablek Granny Smith
200 grůžičkové kapusty
1 lžícemásla

 

špetkasoli
špetkapepře
20 mlsmetany ke šlehání

 

Postup přípravy

 

1 Připravíme maso

Kachní prsa osolíme, opepříme a vložíme do sáčku sous vide. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a vložíme do lázně. Maso připravujeme 1,5 hodin, při teplotě 64 °C. Po vyjmutí z lázně prsa ještě krátce smažíme na pánvičce kůží dolů. 

2 Připravíme přílohu

Jablka oloupeme a pokrájíme na kostky. Orestujeme je na másle a podusíme do měkka. Změklá jablka přidáme k celerovému pyré. Vmícháme smetanu, máslo a dochutíme solí a pepřem. Celou směs rozmixujeme dohladka.

3 Blanšírování růžičkové kapusty

Růžičkovou kapustu vaříme do měkka a pak rychle zchladíme pro zachování barvy. Následně ji orestujeme na másle a podáváme.

 

 

 

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.