Upravit stránku

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Ingredience receptu

0,5 Kgkachních prsou
200 gcelerového pyré
60 g zelených jablek Granny Smith
200 grůžičkové kapusty
1 lžícemásla

 

špetkasoli
špetkapepře
20 mlsmetany ke šlehání

 

Postup přípravy

 

1 Připravíme maso

Kachní prsa osolíme, opepříme a vložíme do sáčku sous vide. Odsajeme vzduch, zavakuujeme a vložíme do lázně. Maso připravujeme 1,5 hodin, při teplotě 64 °C. Po vyjmutí z lázně prsa ještě krátce smažíme na pánvičce kůží dolů. 

2 Připravíme přílohu

Jablka oloupeme a pokrájíme na kostky. Orestujeme je na másle a podusíme do měkka. Změklá jablka přidáme k celerovému pyré. Vmícháme smetanu, máslo a dochutíme solí a pepřem. Celou směs rozmixujeme dohladka.

3 Blanšírování růžičkové kapusty

Růžičkovou kapustu vaříme do měkka a pak rychle zchladíme pro zachování barvy. Následně ji orestujeme na másle a podáváme.

 

 

 

Galerie receptů

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Beef ciabatta

Beef ciabatta

180 minut 57 ºC

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

90 minut 64 ºC

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti