Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce

anotace
anotace 2

Název receptu a ingredience

 filety z lososa
 citron
 sůl
 máslo
 cukr
 petržel
 pepř

 

 baby karotka
 chilli omáčka
 limetka

 

Postup přípravy

1 Příprava filet

Filet z lososa si připravíme následovně - vhodně odříznutý kus s kůží ochutíme špetkou cukru, solí, kousky citronu a doplním oříškem másla (případně doplníme i limetkové listy).

2 Sous-Vide lázeň

Takto dochucený losos zavakuujeme a při teplotě 52 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 20 min. Losos po tepelné úpravě zprudka opečeme na pánvičce (pro barvu).

3 Zpracování přílohy

Baby mrkev osolíme, přidáme cukr, špetku černého mletého pepře a kousek másla. Zavakuujeme a při těplotě 84 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 1 hodiny.

4 Servírujeme

Na glazurovanou mrkev nandáme opečený losos, případně ozdobíme wasabi.

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.