Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce

anotace
anotace 2

Název receptu a ingredience

 filety z lososa
 citron
 sůl
 máslo
 cukr
 petržel
 pepř

 

 baby karotka
 chilli omáčka
 limetka

 

Postup přípravy

1 Příprava filet

Filet z lososa si připravíme následovně - vhodně odříznutý kus s kůží ochutíme špetkou cukru, solí, kousky citronu a doplním oříškem másla (případně doplníme i limetkové listy).

2 Sous-Vide lázeň

Takto dochucený losos zavakuujeme a při teplotě 52 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 20 min. Losos po tepelné úpravě zprudka opečeme na pánvičce (pro barvu).

3 Zpracování přílohy

Baby mrkev osolíme, přidáme cukr, špetku černého mletého pepře a kousek másla. Zavakuujeme a při těplotě 84 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 1 hodiny.

4 Servírujeme

Na glazurovanou mrkev nandáme opečený losos, případně ozdobíme wasabi.

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

30 minut 65,5 ºC

Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha. 

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

30 minut52 ºC

Zkuste něco netradičního a nového! Africký sumeček na tykvovém pyré a pečené mrkvi se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem.