minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Lukáš Vladyka
milovník kvalitních jídel
300 g | Lososa |
špetka | Soli |
1/4 | Citrónu |
špetka | Usušeného rozmarýnu |
kapku | Olivového oleje na potěr |
špetka | Soli |
1 ks | Malého římského salátu |
1 ks | Keříkového rajčete |
1/2 | Salátové okurky |
1/4 | Citrónu |
kapku | Olivového oleje na zálivku |
Cibulku nakrájíme na kostičky a smažit na pánvi. Cibulka by měla chytit svou typickou zlatavou barvu, ale pozor ať ji moc nepřipálíte.
Do misky vložíme 800 g mletého masa, dozlatova osmaženou cibulku, osolíme, opepříme, rozklepneme jedno vajíčko, přidáme lžičku dijónské hořčice, dvě lžičky worcester omáčky, rozdrtíme jeden stroužek česneku a usušený tymián. Sůl, pepř a tymián přidávejte podle svého uvážení, ale nesmí se nic přehánět. Jak se říkalo v pohádce "Přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně".
Nyní všechny ingredience ručně promixujeme s masem. Poté už stačí jen udělat masové koule, které mají 160 g na jeden kus. Masové koule vyskládám na tác a pokapu olivovým olejem. Z masových koulí uděláme placky a pořádně opatláme v olivovým oleji. Poté necháme aspoň 4 hodiny odležet v lednici.
Vakuujeme těsně před vložením do lázně. Sous vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáčky a vaříme po dobu 1 hodiny.
Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a rozřízneme na talíři, kvůli šťávě z masa. Maso hodíme rovnou na rozpálený gril a po obou stranách zprudka grilujeme. Přitom můžeme použít šťávu a při obracení masa můžeme polévat.
Během grilování masa osmažíme cibulku jako přílohu do burgeru. Cibuly nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem, přidáme cukr a karamelizujeme. Opět hlídáme, aby byla krásně dozlatova a nespálená.
Těsně před servírováním rozkrojíme housku na dvě půlky a zlehka opečeme na grilu. Poté na spodní části housky namažeme dijónskou hořčici spolu s barbecue omáčkou. Na to rozložíme kyselou okurku s rajčetem. Na řadu přijde grilované buger maso, pak posypeme karamelizovanou cibulkou, zakryjeme římským salátem a tatarskou omáčkou potřenou vrchní část housky.
A teď už jenom to vzít do ruky a zakousnout se. Dobrou chuť!
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.