Upravit stránku

Restraurace Naproseku

Masarykova 40, 533 04 Sezemice

Lyonský salát s panenkou Sous-Vide

anotace

Název receptu a ingredience

Na 4 porce

600 gvepřové panenky
 bazalka
1 kusfrézie salátu nebo mix salátu
250 gcherry rajčat
4 kusyvajec
1 kusfrancouzské bagety
8 plátkůanglické slaniny

 

Na zálivku

2šalotky
2 lžícedijonské hořčice
4 lžíceolivového oleje
2 lžícevinného octa
2 lžícemedu
 sůl, pepř

 

Postup přípravy

1 Nakrájíme maso

Panenku očistíme nakrájíme na 4 stejně velké kousky, osolíme opepříme, potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce. Dáme do vákuovacího sáčku. Zavákuujeme a ponoříme do vodní lázně při 65 °C na 25 minut

2 Připravíme zálivku

Suroviny na zálivku rozmixujeme a dáme do chladu.

3 Další krok

Do vroucí osolené octované vody vyklepneme vejce a vaříme 2-3 minuty. Bagetku natrháme na kousky a na pánvy na sucho opečeme.

4 Připravíme salát

Salát očistíme a natrháme, nakrájíme cherry rajčata na půlky,přidáme zálivku, krutony z bagety a přendáme na talíř .

5 Servírujeme

Panenku rozbalíme a opečeme spolu s anglickou slaninou,panenku rozkrájíme a pokladáme na sálát spolu s anglickou slaninou a vejcem.

Galerie receptu

1