Upravit stránku

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Ingredience receptu

1 ksVykostěné jehněčí stehno
5Stroužky česneku
4 ksVětvičky rozmarýnu
1 lžíceOlivový olej
2 ksŠťáva z citronů
12 ksŘepy v různých barvách
špetkaPepře
špetkaSoli

 

300 gNakrájené hlávkové kapusty
1 ksSvazek hladkolisté petržele
1 ksSvazek máty
1 ksSvazek bazalky
35 gKapar
1 lžíceDijonské hořčice
50 gAnčoviček

 

Postup přípravy

 

1 Příprava masa

Maso připravíme nakrájením každého hlavního svalu na kusy o hloubce 2 cm. Marinujeme 1 - 2 hodiny s citronovou šťávou, olivovým olejem, česnekem a rozmarýnou. Po marinování jej vložíme do sous vide sáčku, odsajeme vzduch a zavakuujeme. Maso vložíme do soustavy sous vide a tepelně připravujeme při 60 °C asi 3 hodiny.

2 Pečená řepa

Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepu důkladně omyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Přeneseme ji na pečicí papír s olivovým olejem a solí a pečeme do měkka asi hodinu. 

3 Omáčka salsa verde

Na omáčku rozmixujeme mátu, petrželovou nať, bazalku, kapary, hořčici a ančovičky dohladka. Přidáme trochu červeného červeného vinného octa na dochucení, dále sůl, pepř a na dokončení přidáme olivový olej a citronovou šťávu.

4 Před podáváním

Zblanšírujeme kapustu v osolené vařící vodě do změknutí. Scedíme ji, okořeníme. Jehněčí překrojíme a servírujeme s řepou, kapustou a omáčkou salsa verde.

 

 

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti