90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
1 ks | Vykostěné jehněčí stehno |
5 | Stroužky česneku |
4 ks | Větvičky rozmarýnu |
1 lžíce | Olivový olej |
2 ks | Šťáva z citronů |
12 ks | Řepy v různých barvách |
špetka | Pepře |
špetka | Soli |
300 g | Nakrájené hlávkové kapusty |
1 ks | Svazek hladkolisté petržele |
1 ks | Svazek máty |
1 ks | Svazek bazalky |
35 g | Kapar |
1 lžíce | Dijonské hořčice |
50 g | Ančoviček |
Maso připravíme nakrájením každého hlavního svalu na kusy o hloubce 2 cm. Marinujeme 1 - 2 hodiny s citronovou šťávou, olivovým olejem, česnekem a rozmarýnou. Po marinování jej vložíme do sous vide sáčku, odsajeme vzduch a zavakuujeme. Maso vložíme do soustavy sous vide a tepelně připravujeme při 60 °C asi 3 hodiny.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepu důkladně omyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Přeneseme ji na pečicí papír s olivovým olejem a solí a pečeme do měkka asi hodinu.
Na omáčku rozmixujeme mátu, petrželovou nať, bazalku, kapary, hořčici a ančovičky dohladka. Přidáme trochu červeného červeného vinného octa na dochucení, dále sůl, pepř a na dokončení přidáme olivový olej a citronovou šťávu.
Zblanšírujeme kapustu v osolené vařící vodě do změknutí. Scedíme ji, okořeníme. Jehněčí překrojíme a servírujeme s řepou, kapustou a omáčkou salsa verde.