Upravit stránku

Miroslav Vašíček

šéfkuchař restaurace Zlatá štika

Rozmarýnová kuřecí prsíčka s dýňovou omáčkou a rýží basmati

Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.
Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.

Název receptu a ingredience

2 kgvepřová pečeně
20 gsůl
230 gChar siu omáčka
300 gpikantní hořčice
150 gcibule
75 gsezamová semínka
1/2citronové kůry

 

5stroužky česneku
6kuličky nového koření
4svitky skořice
 snítka tymiánu
 sladká paprika

 

Postup přípravy

1 Nakrájíme maso

Vepřové maso rozkrájíme na několik plátků o šířce necelé 4 cm.

2 Osolíme maso

Maso po obou stranách bohatě posolíme. Necháme uležet asi 20 - 30 minut, aby maso stihlo sůl vstřebat

3 Zabalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme všechny plátky masa. přidáme omáčku a zabalíme. Maso můžeme okamžitě vařit, nebo ho necháme v lednici odležet dalších 24 hodin.

4 Vaříme

Sous vide lázeň ohřejem na teplotu 60 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 8 hodin.

5 Dokončíme

Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a otevřeme. Maso dáme na talíř, šťávu přelijeme do mističky k připadnému dalšímu zpracování (nebo jako doplněk k masu). Rozžhneme gril. Vložíme na něj maso a po obou strarnách zprudka opečeme.

6 Servírujeme

Maso nakrájíme na slabší plátky a ozdobíme cibulí, hořčicí a sezamovými semínky. Okamžitě podáváme. Třeba s pečenými bramborami nebo jen se zeleninovým salátem.