minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Miroslav Vašíček
šéfkuchař restaurace Zlatá štika
2 kg | vepřové maso |
20 g | sůl |
230 g | Char siu omáčka |
300 g | pikantní hořčice |
150 g | cibule |
75 g | sezamová semínka |
1/2 | citronové kůry |
5 | stroužky česneku |
6 | kuličky nového koření |
4 | svitky skořice |
snítka tymiánu | |
sladká paprika |
Vepřové maso rozkrájíme na několik plátků o šířce necelé 4 cm.
Maso po obou stranách bohatě posolíme. Necháme uležet asi 20 - 30 minut, aby maso stihlo sůl vstřebat
Do sous vide sáčku vložíme všechny plátky masa. přidáme omáčku a zabalíme. Maso můžeme okamžitě vařit, nebo ho necháme v lednici odležet dalších 24 hodin.
Sous vide lázeň ohřejem na teplotu 60 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 8 hodin.
Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a otevřeme. Maso dáme na talíř, šťávu přelijeme do mističky k připadnému dalšímu zpracování (nebo jako doplněk k masu). Rozžhneme gril. Vložíme na něj maso a po obou strarnách zprudka opečeme.
Maso nakrájíme na slabší plátky a ozdobíme cibulí, hořčicí a sezamovými semínky. Okamžitě podáváme. Třeba s pečenými bramborami nebo jen se zeleninovým salátem.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
30 minut 52 ºC
Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.