minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
2 ks | žemlí na burgery (nejlépe domácích) |
špetka | soli |
špetka | pepře |
400 g | maso na burgery (podplecí a krk) |
1 lžička | sušený koriandr |
1 lžička | sušený česnek |
cca 2 lžíce | olivový olej |
dle chuti | BBQ omáčka |
100 g | ledový salát |
100 g | rajčat |
60 g | červená cibule |
300 g | hranolky |
Hovězí podplecí semeleme na středně hrubo a dobře promícháme se solí a kořením. Vytvoříme hamburger a doprostřed něj uděláme mírný důlek.
Lázeň předehřejeme na teplotu 65,5 °C (burger bude Medium Well) na přibližně 30 minut. Burger vložíme do Sous-Vide sáčku a zavakuujeme. Balíček vložíme do předehřáté lázně na 30 minut.
Burger vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme. Polijeme BBQ omáčkou. Dáme odpočívat
Housku rozřízneme a opečeme na grilu nebo suché pánvi. Podáváme se zeleným salátem a opečeným masem, nakrájeným rajčetem, červenou cibulí a hranolky.
90 minut 60 ºC
Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
30 minut 52 ºC
Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.