Upravit stránku

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha. 

Ingredience receptu

2 ksžemlí na burgery (nejlépe domácích)
špetkasoli
špetkapepře
400 gmaso na burgery (podplecí a krk)
1 lžičkasušený koriandr
1 lžičkasušený česnek

 

cca 2 lžíceolivový olej
dle chutiBBQ omáčka
100 gledový salát
100 grajčat
60 gčervená cibule
300 ghranolky

 

Postup přípravy

1 Příprava masa

Hovězí podplecí semeleme na středně hrubo a dobře promícháme se solí a kořením. Vytvoříme hamburger a doprostřed něj uděláme mírný důlek. 

2 Vložíme do lázně

Lázeň předehřejeme na teplotu 65,5 °C (burger bude Medium Well) na přibližně 30 minut. Burger vložíme do Sous-Vide sáčku a zavakuujeme. Balíček vložíme do předehřáté lázně na 30 minut.

3 Doděláme maso

Burger vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme. Polijeme BBQ omáčkou. Dáme odpočívat

4 Připravíme housku

Housku rozřízneme a opečeme na grilu nebo suché pánvi. Podáváme se zeleným salátem a opečeným masem, nakrájeným rajčetem, červenou cibulí a hranolky.

Galerie receptů

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

30 minut 65,5 ºC

Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha. 

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

30 minut52 ºC

Zkuste něco netradičního a nového! Africký sumeček na tykvovém pyré a pečené mrkvi se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem.