Postup přípravy
1 Nastavení Sous-Vide
Nejdříve si připravíme vodní lázeň určenou na maso. Teplotu nastavíme na 65°C a čas na 6 hodin.
2 Úprava masa
Maso nakrájíme na kostky, zlehka posolíme a přemístíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme a zatavíme. Až bude lázeň připravena, sáček do ní vložíme a spustíme čas.
3 Příprava brambor
Chvilku před tím, než bude maso hotové, si připravíme brambory. Brambory oloupeme, rozpůlíme a společně s cibulí nakrájenou na plátky je vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme, zatavíme. Vyjmeme sáček s masem, který odložíme bokem a přenastavíme si vodní lázeň na 85°C a čas na 2 hodiny. Vložíme sáček s bramborami a spustíme čas.
4 Jdeme na špízy
Jakmile jsou hotové i brambory, připravíme si špízové jehly a postupně napíchneme maso, cibuli, brambor, rajče, olivu – 3x na jednu jehlu. Tímto způsobem vytvoříme celkem 6 špízů. Špízy přemístíme na plech, rozpálíme troubu na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
5 Příprava dipu
Mezitím, co se špízy pečou, si připravíme jogurtovo-hořčičný dip. Všechny ingredience pečlivě smícháme ve střední misce, aby se vzájemně propojily chutě.
6 Servírujeme
Upečené špízy přemístíme na talíř a můžeme podávat.