Upravit stránku

Karolína Tišerová

foodblogerka "Život podle Karol"

Šťouchané brambory s pyré z pečené mrkve a vejcem

V první řadě si připravíme lázeň. Nastavíme si teplotu na 80°C a spustíme zahřívání. Čas nastavíme na 1:20h.
Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.

Název receptu a ingredience

6středních brambor
5větších mrkví
3větší stroužky česneku
2lžíce másla
100 mlmléka
200 mlvody / vývaru
3vejce

 

 sůl dle potřeby
  
  
  
  

 

Postup přípravy

1 Připravíme vodní lázeň

Nastavíme si teplotu na 80°C a spustíme zahřívání. Čas nastavíme na 1:20h.

2 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

Vložíme do Sous-Vide sáčku, přisypeme petrželovou nať a sáčkem zatřepeme, aby se petržel dostala všude. Přidáme lžíci másla a vakuově uzavřeme.

3 Mrkev připravíme stejným způsobem

Oškrábeme a nakrájíme na stejné dílky, jako jsou brambory. Vložíme do Sous-Vide sáčku, přidáme 3 stroužky česneku, lžíci másla a vakuově uzavřeme.

4 Vložíme do vodní lázně

Jakmile máme lázeň připravenou, oba sáčky do ní vložíme a spustíme odpočet.

5 Další krok

Když je zelenina hotová, vyndáme sáčky bokem a připravíme lázeň na vejce. Nastavíme teplotu na 75°C a čas 10 minut.

6 Připravíme troubu

Mezitím, co se nám dělají vejce, tak si rozpálíme troubu na 230°C. Na malý pekáč přesypeme mrkev s česnekem a pečeme zprudka 10 minut. V menším hrnci rozšťoucháme brambory se 100ml mléka a osolíme podle chuti. Uvařená vejce si vyndáme na talířek.

Pečenou mrkev nasypeme do stolního mixéru, přidáme 200 ml vody/vývaru a sůl podle chuti.

Mixujeme do hladka. Pokud máte výkonný tyčový mixér, můžete mixovat i tím.

Připravíme si talíř, na který vyskládáme porci brambor, na ně dáme pyré z pečené mrkve. Vezmeme si do ruky vejce, které jemně ťukneme nožem. Opatrně ho vyklepneme na pyré a nožem rozřízneme tak, aby vytekl žloutek.

Přeji dobrou chuť!

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Beef ciabatta

Beef ciabatta

180 minut 57 ºC

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

90 minut 64 ºC

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti