minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Karolína Tišerová
foodblogerka "Život podle Karol"
6 | středních brambor |
5 | větších mrkví |
3 | větší stroužky česneku |
2 | lžíce másla |
100 ml | mléka |
200 ml | vody / vývaru |
3 | vejce |
sůl dle potřeby | |
Nastavíme si teplotu na 80°C a spustíme zahřívání. Čas nastavíme na 1:20h.
Vložíme do Sous-Vide sáčku, přisypeme petrželovou nať a sáčkem zatřepeme, aby se petržel dostala všude. Přidáme lžíci másla a vakuově uzavřeme.
Oškrábeme a nakrájíme na stejné dílky, jako jsou brambory. Vložíme do Sous-Vide sáčku, přidáme 3 stroužky česneku, lžíci másla a vakuově uzavřeme.
Jakmile máme lázeň připravenou, oba sáčky do ní vložíme a spustíme odpočet.
Když je zelenina hotová, vyndáme sáčky bokem a připravíme lázeň na vejce. Nastavíme teplotu na 75°C a čas 10 minut.
Mezitím, co se nám dělají vejce, tak si rozpálíme troubu na 230°C. Na malý pekáč přesypeme mrkev s česnekem a pečeme zprudka 10 minut. V menším hrnci rozšťoucháme brambory se 100ml mléka a osolíme podle chuti. Uvařená vejce si vyndáme na talířek.
Pečenou mrkev nasypeme do stolního mixéru, přidáme 200 ml vody/vývaru a sůl podle chuti.
Mixujeme do hladka. Pokud máte výkonný tyčový mixér, můžete mixovat i tím.
Připravíme si talíř, na který vyskládáme porci brambor, na ně dáme pyré z pečené mrkve. Vezmeme si do ruky vejce, které jemně ťukneme nožem. Opatrně ho vyklepneme na pyré a nožem rozřízneme tak, aby vytekl žloutek.
Přeji dobrou chuť!
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
180 minut 57 ºC
Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.
90 minut 64 ºC
Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.