Upravit stránku

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.

Ingredience receptu

300 gFilety ze sumečka afrického
30 gLoupané pistácie
60 gStrouhanka
60 gČerstvé bylinky
1 lžíceKoření na ryby
60 gMáslo

 

200 gChlazená mrkev
300 gDýňové pyré
200 mlPlnotučné mléko
špetkaSoli
20 mlOlivový olej

 

Postup přípravy

 

1 Příprava masa

Sumečka nařežeme na požadované porce, okořeníme rybím kořením. Spolu s kouskem másla filety vložíme do sáčku sous vide, vakuově uzavřeme a vložíme do sous vide přístroje. Maso připravujeme 30 minut při 52 °C. Hotového sumečka vyjmeme ze sáčku a obalíme v rozmixované směsi pistácií, strouhanky a čerstvých bylinek.

2 Příprava přílohy

Chlazenou mrkev nařežeme na vhodné hranolky a pokapeme olivovým olejem. Osolíme je a pečeme v troubě při 150 °C do změknutí. Dýňové pyré regenerujeme na pánvičce politím adekvátního množství mléka,másla a soli při teplotě 100 °C. 

 

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.