Upravit stránku

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.

Ingredience receptu

300 gFilety ze sumečka afrického
30 gLoupané pistácie
60 gStrouhanka
60 gČerstvé bylinky
1 lžíceKoření na ryby
60 gMáslo

 

200 gChlazená mrkev
300 gDýňové pyré
200 mlPlnotučné mléko
špetkaSoli
20 mlOlivový olej

 

Postup přípravy

 

1 Příprava masa

Sumečka nařežeme na požadované porce, okořeníme rybím kořením. Spolu s kouskem másla filety vložíme do sáčku sous vide, vakuově uzavřeme a vložíme do sous vide přístroje. Maso připravujeme 30 minut při 52 °C. Hotového sumečka vyjmeme ze sáčku a obalíme v rozmixované směsi pistácií, strouhanky a čerstvých bylinek.

2 Příprava přílohy

Chlazenou mrkev nařežeme na vhodné hranolky a pokapeme olivovým olejem. Osolíme je a pečeme v troubě při 150 °C do změknutí. Dýňové pyré regenerujeme na pánvičce politím adekvátního množství mléka,másla a soli při teplotě 100 °C. 

 

Galerie receptů

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

50 minut54,5 ºC

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Směs salátů s vejcem a balsamicem

Směs salátů s vejcem a balsamicem

15 minut 75 ºC

Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy. 

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti