35 minut80ºC
Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide.
35 minut80ºC
Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide.
Karol Tišerová
foodblogerka Život podle Karol
Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide.
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).
Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.
Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide.
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).
Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.
5 | vajec |
100 g | tvrdého sýru |
100 g | slaniny |
50 g | oliv s paprikou |
1 | cibule |
1 | jarní cibulka |
2 | lžíce oleje |
3-5 | stroužků česneku |
cherry rajčata | |
okurka |
Připravíme si vodní lázeň na 80°C a čas nastavíme na 35 minut.
Mezitím, co se nám rozehřívá lázeň, si nasekáme cibuli na jemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Následně k ní přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na poloviny nakrájené olivy a společně osmahneme.
Do středně velkého souse-vide sáčku vyklepneme vejce a pytlíkem zatřeseme tak, aby se nám vejce rozkvedlala. Přidáme k nim osmahnutou směs z pánve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou část jarní cibulky.
Tentokrát nevakuujeme ale pouze sáček zatavíme. Vložíme do připravené lázně a spustíme čas.
Jakmile je hotovo, podáváme na talíři s cherry rajčaty a okurkou.