minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
200 g | Očištěných krevet |
špetka | Soli |
špetka | Pepře |
1 lžička | Oleje |
podle chuti | Koriandru |
podle chuti | Chilli |
podle chuti | Zázvor |
několik snítek | Medvědího česneku |
pár snítek | Bazalky |
2 stroužky | Česneku |
2 lžíce | Parmezán |
300 g | Hladké mouky |
3 ks | Vajíčka |
3 lžíce | Kvalitního oleje |
0,5 lžičky | Soli |
Krevety naložíme do marinády, kterou jsme umíchali z chilli, zázvoru, drceného česneku, soli a pepře. Po 5 kusech vkládáme do vakuovacího sáčku. Zavakuujeme a vložíme do Sous-Vide lázně na 15 minut při teplotě 65 °C.
Natrháme si do mixéru bazalku, medvědí česnek a rozmixujeme. Přidáme parmezán a olivový olej a znovu promixujeme.
Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.
Krevety vyjmeme z lázně a dáme na rozpálenou pánev, na které je zprudka orestujeme.
Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.
Tagliatelle smícháme s pestem, poklademe krevetami a servírujeme s cherry rajčátky na ozdobu.
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.