Upravit stránku

Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

Svěží jídlo, které vás potěší i v horkých letních dnech. Krevety s chutí chilli a zázvoru skvěle doplňuje zázvor a bylinkové pesto.

Ingredience receptu

Maso

200 gOčištěných krevet
špetkaSoli
špetkaPepře
1 lžičkaOleje
podle chutiKoriandru
podle chutiChilli
podle  chutiZázvor

 

Těstoviny a pesto

několik snítekMedvědího česneku
pár snítekBazalky
2 stroužkyČesneku
2 lžíceParmezán
  
300 gHladké mouky
3 ksVajíčka
3 lžíceKvalitního oleje
0,5 lžičkySoli

Postup přípravy

1 Namarinujeme krevety

Krevety naložíme do marinády, kterou jsme umíchali z chilli, zázvoru, drceného česneku, soli a pepře. Po 5 kusech vkládáme do vakuovacího sáčku. Zavakuujeme a vložíme do Sous-Vide lázně na 15 minut při teplotě 65 °C.

2 Připravíme pesto 

Natrháme si do mixéru bazalku, medvědí česnek a rozmixujeme. Přidáme parmezán a olivový olej a znovu promixujeme.

3 Domácí těstoviny 

Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.

4 Dokončíme krevety

Krevety vyjmeme z lázně a dáme na rozpálenou pánev, na které je zprudka orestujeme. 

5 Ochutíme těstoviny

Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.

6 Servírujeme

Tagliatelle smícháme s pestem, poklademe krevetami a servírujeme s cherry rajčátky na ozdobu.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti