Upravit stránku

Tranche FLAT IRON sous vide steak, jarní smržce podle D'Or, citronový chřest a řepné gnochci

Staňte se královnou slavnostní tabule a připravte originální večeři s oblíbenými smrži.

Ingredience receptu

300 gFLAT IRON steak
14 gsušených smržů
60 gšarlotky
20 gmásla
20 mlbrandy

 

20 gCHEF telecí FOND pasta
20 gpetrželová nať
špetkasůl
špetkapepř
200 gzeleného chřestu
200 ggnocchi z červené řepy

Postup přípravy

1 Připravíme omáčku

Omáčku si připravíme tak, že k na jemno nakrájené šarlotce přidáme předem namočené smrže a krátce restujeme. Přidáme brandy a připravený telecí fond, smetanu a necháme redukovat. Omáčku osolíme, opepříme a doplníme o nasekané bylinky.

2 Opečeme maso

Flat iron steak vybalíme, nařežeme na požadované porce, osolíme a zprudka opečeme na pánvi asi 1 minutu z každé strany. Opečený steak vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, vložíme do sestavy Sous Vide Chef Vac-Star a tepelně připravujeme při 55°C, asi 1,5 hodiny

3 Uvaříme přílohu

Chřest povaříme s několika kapkami citronu a orestujeme na másle spolu s předvařenými řepovými noky.