Upravit stránku

Tranche FLAT IRON sous vide steak, jarní smržce podle D'Or, citronový chřest a řepné gnochci

Staňte se královnou slavnostní tabule a připravte originální večeři s oblíbenými smrži.

Ingredience receptu

300 gFLAT IRON steak
14 gsušených smržů
60 gšarlotky
20 gmásla
20 mlbrandy

 

20 gCHEF telecí FOND pasta
20 gpetrželová nať
špetkasůl
špetkapepř
200 gzeleného chřestu
200 ggnocchi z červené řepy

Postup přípravy

1 Připravíme omáčku

Omáčku si připravíme tak, že k na jemno nakrájené šarlotce přidáme předem namočené smrže a krátce restujeme. Přidáme brandy a připravený telecí fond, smetanu a necháme redukovat. Omáčku osolíme, opepříme a doplníme o nasekané bylinky.

2 Opečeme maso

Flat iron steak vybalíme, nařežeme na požadované porce, osolíme a zprudka opečeme na pánvi asi 1 minutu z každé strany. Opečený steak vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, vložíme do sestavy Sous Vide Chef Vac-Star a tepelně připravujeme při 55°C, asi 1,5 hodiny

3 Uvaříme přílohu

Chřest povaříme s několika kapkami citronu a orestujeme na másle spolu s předvařenými řepovými noky.

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.