Upravit stránku

Tranche FLAT IRON sous vide steak, jarní smržce podle D'Or, citronový chřest a řepné gnochci

Staňte se královnou slavnostní tabule a připravte originální večeři s oblíbenými smrži.

Ingredience receptu

300 gFLAT IRON steak
14 gsušených smržů
60 gšarlotky
20 gmásla
20 mlbrandy

 

20 gCHEF telecí FOND pasta
20 gpetrželová nať
špetkasůl
špetkapepř
200 gzeleného chřestu
200 ggnocchi z červené řepy

Postup přípravy

1 Připravíme omáčku

Omáčku si připravíme tak, že k na jemno nakrájené šarlotce přidáme předem namočené smrže a krátce restujeme. Přidáme brandy a připravený telecí fond, smetanu a necháme redukovat. Omáčku osolíme, opepříme a doplníme o nasekané bylinky.

2 Opečeme maso

Flat iron steak vybalíme, nařežeme na požadované porce, osolíme a zprudka opečeme na pánvi asi 1 minutu z každé strany. Opečený steak vložíme do sous vide sáčku. Odsajeme vzduch, vložíme do sestavy Sous Vide Chef Vac-Star a tepelně připravujeme při 55°C, asi 1,5 hodiny

3 Uvaříme přílohu

Chřest povaříme s několika kapkami citronu a orestujeme na másle spolu s předvařenými řepovými noky.

Galerie receptů

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Beef ciabatta

Beef ciabatta

180 minut 57 ºC

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

90 minut 64 ºC

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti