minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Marek Madzik
šéfkuchař společnosti Bidfood
1 | vejce |
1 | avokádo |
uzený losos | |
mix salátu | |
olivový olej | |
citronová šťáva | |
kopr |
Vepřové maso rozkrájíme na několik plátků o šířce necelé 4 cm.
Maso po obou stranách bohatě posolíme. Necháme uležet asi 20 - 30 minut, aby maso stihlo sůl vstřebat
Do sous vide sáčku vložíme všechny plátky masa. přidáme omáčku a zabalíme. Maso můžeme okamžitě vařit, nebo ho necháme v lednici odležet dalších 24 hodin.
Sous vide lázeň ohřejem na teplotu 60 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 8 hodin.
Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a otevřeme. Maso dáme na talíř, šťávu přelijeme do mističky k připadnému dalšímu zpracování (nebo jako doplněk k masu). Rozžhneme gril. Vložíme na něj maso a po obou strarnách zprudka opečeme.
Maso nakrájíme na slabší plátky a ozdobíme cibulí, hořčicí a sezamovými semínky. Okamžitě podáváme. Třeba s pečenými bramborami nebo jen se zeleninovým salátem.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
180 minut 57 ºC
Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.
90 minut 64 ºC
Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.