Upravit stránku

Marek Madzik

šéfkuchař společnosti Bidfood

Vejce Benedikt na lehkém listovém salátu s lososem

Celé vejce se skořápkou vložíme do předem zahřáté vodní lázně 62°C na 60 minut.
Na talíř klademe postupně uzeného lososa, dekorujeme avokádem nakrájeným na plátky a ochuceným listovým salátem. Předpřipravené vajíčko opatrně rozbijeme a vnitřek dekorujeme na vrch hotové porce. Zdobíme nasekanou natí.
Celé vejce se skořápkou vložíme do předem zahřáté vodní lázně 62°C na 60 minut. Na talíř klademe postupně uzeného lososa, dekorujeme avokádem nakrájeným na plátky a ochuceným listovým salátem. Předpřipravené vajíčko opatrně rozbijeme a vnitřek dekorujeme na vrch hotové porce. Zdobíme nasekanou natí.

Název receptu a ingredience

1vejce
1avokádo
 uzený losos
 mix salátu
 olivový olej
 citronová šťáva
 kopr

 

Postup přípravy

1 Nakrájíme maso

Vepřové maso rozkrájíme na několik plátků o šířce necelé 4 cm.

2 Osolíme maso

Maso po obou stranách bohatě posolíme. Necháme uležet asi 20 - 30 minut, aby maso stihlo sůl vstřebat

3 Zabalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme všechny plátky masa. přidáme omáčku a zabalíme. Maso můžeme okamžitě vařit, nebo ho necháme v lednici odležet dalších 24 hodin.

4 Vaříme

Sous vide lázeň ohřejem na teplotu 60 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 8 hodin.

5 Dokončíme

Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a otevřeme. Maso dáme na talíř, šťávu přelijeme do mističky k připadnému dalšímu zpracování (nebo jako doplněk k masu). Rozžhneme gril. Vložíme na něj maso a po obou strarnách zprudka opečeme.

6 Servírujeme

Maso nakrájíme na slabší plátky a ozdobíme cibulí, hořčicí a sezamovými semínky. Okamžitě podáváme. Třeba s pečenými bramborami nebo jen se zeleninovým salátem.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Beef ciabatta

Beef ciabatta

180 minut 57 ºC

Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

Kachní prsa Sous vide s jablkovo-celerovým pyré a na másle restovanou růžičkovou kapustou

90 minut 64 ºC

Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti