minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
400 g | hovězího ball tip |
1 lžíce | BBQ koření |
400 g | cibule |
400 ml | rajčatového protlaku |
špetka | sůl |
špetka | pepř |
20 ml | hovězí vývar |
40 g | přírodní hovězí agar |
20 ml | balsamikový ocet |
špetka | růžový pepř |
400 ml | zeleninového vývaru |
40 g | Guanciale slanina |
20 ml | olivový olej |
400 g | instantní polenta |
20 g | solomix |
100 g | mrkev |
1 lžička | mletý kmín |
40 ml | pomerančová šťáva |
1 lžička | xantan |
100 g | červená paprika |
20 g | smrkové jehličí |
2 lžíce | řepkového oleje |
Do masa vetřeme BBQ koření, zalijeme olivovým olejem a zprudka opečeme. Maso dáme stranou a ve výpeku orestujeme cibuli, třtinový cukr, bobkový list, rajčatový protlak a zalijeme pivem. Základ s masem vložíme do sous vide sáčku, odsajeme vzduch a zavakuujeme. Sáček vložíme do lázně předehřáté na 70 °C a vaříme 3,5 hodiny. Hotové maso nařežeme na porce a zaudíme. Do vzniklého výpeku přidáme balzamiko, růžový pepř a zredukujeme.
Na potravinářskou folii rozmístíme plátky guanciale, na ně vrstvu tataráku ze špičky hovězího ořechu. Vše zavineme do rolky, zchladíme a nakrájíme na vhodné porce.
Polentu připravíme ve vroucí vodě s přidáním oleje a soli. Vaříme asi 20 minut. Tuto hmotu vlijeme do hranaté formy, zchladíme a nakrájíme na porce. Před podáváním ještě polentu opečeme z každé strany dohněda.
Mrkev nařežeme nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, kmín, agar a dolijeme pomerančovou šťávou. Vaříme 25 minut do měkka. Směs posléze rozmixujeme, propasírujeme a zahustíme xantanem.
Červenou papriku nakrájíme na kousky, osolíme a podlijeme vývarem. Vaříme do změknutí papriky. Směs rozmixujeme, propasírujeme a po přidání agaru vložíme do sifónové lahve. Tu nasytíme jednou až dvěma bombičkami a uložíme do chladu.
Smrkové jehličky zmrazíme, čímž je částečně dehydrujeme. Následně je vložíme do sifónové lahve, dolijeme řepkovým olejem a nasytíme dvěma bombičkami. Lahev uložíme do chladu na minimálně 24 hodin. Druhý den přebytečný tlak uvolníme a olej přecedíme přes hustý cedník.
210 minut 70 ºC
Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.
180 minut 57 ºC
Metodou sous vide lze připravit opulentní hostinu i jednoduchý, přesto velmi chutný sendvič, který vás svou chutí rozhodně nezklame.
90 minut 64 ºC
Kachní prsa metodou sous vide, dochucená netradičním pyré a růžičkovou kapustou jsou vynikajícím pokrmem pro slavnosti i všední dny.