Upravit stránku

Karol Tišerová

foodblogerka Život podle Karol

Pudingové fondue s ovocem

Chtěli jsme pomocí sous-vide metody vymyslet i něco speciálního, neobvyklého a když jsem si lámala hlavu s tím, co připravíme, napadly mě právě fondue. Puding jsme připravili s pomerančovým džusem a smetanou. Musím říct, že se toho nejen Klaudinka, ale i my mohli doslova ujíst :-D. Je to taková osvěžující mlska, ideální třeba na dětské narozeninové oslavy nebo při jiné výjimečné příležitosti. Není je potřeba ničím doslazovat. Bohatě to takto stačí :-).
Chtěli jsme pomocí sous-vide metody vymyslet i něco speciálního, neobvyklého a když jsem si lámala hlavu s tím, co připravíme, napadly mě právě fondue. Puding jsme připravili s pomerančovým džusem a smetanou. Musím říct, že se toho nejen Klaudinka, ale i my mohli doslova ujíst :-D. Je to taková osvěžující mlska, ideální třeba na dětské narozeninové oslavy nebo při jiné výjimečné příležitosti. Není je potřeba ničím doslazovat. Bohatě to takto stačí :-).

Název receptu a ingredience

200 mlsmetany
1vanilkový puding
300 mlpomerančového džusu
 oblíbené ovoce

 

Postup přípravy

1 Nastavení Sous-Vide

Připravíme si lázeň na 85°C a čas nastavíme na 25 minut.

2 Příprava surovin

Ve střední misce společně řádně rozmícháme všechny suroviny a směs nalijeme do vakuovacího sáčku velikosti 200x300mm.

3 Spuštění Sous-Vide

Vložíme do připravené lázně a spustíme čas.

4 Servírování

Hotovou směs přelijeme do fondue nádoby a udržujeme jí horkou pomocí zapálené svíce.

5 Dokončíme

Směs je díky džusu zlehka nakyslá, takže se k ní hodí víc sladké ovoce, jako je například banán.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

60 minut60ºC

Kombinace pořádného šťavnatého burgeru a Sous Vide dává nový rozměr chutí. Osobně mám rád mletý mix vepřového s hovězím, osolit, opepřit, dijónská hořčice, cibulka a další ingredience naleznete uvnitř v postupu přípravy receptu. Nakonec celá krása je v tom, že do křupavé houstičky si každý zvolí svou kombinaci, která mu nejvíce chutná. To přeci nejde nemilovat!

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

105 minut57ºC

Na tohle jsem se těšil, pořádný kus hovězího z oblíbeného pardubického řeznictví „Francouz“.  Zvolil jsem jednoduchý recept, abych dal vyniknout chuti masa. Posolit, popepřit, trochu olivového oleje a pro aroma čerstvé bylinky tymián a rozmarýn ze zahrádky. Jako přílohu jsme zvolili batátovo, celerovo, bramborové hranolky. Bombáá

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

720 minut65ºC

Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.