Upravit stránku

Karol Tišerová

foodblogerka Život podle Karol

Pudingové fondue s ovocem

Chtěli jsme pomocí sous-vide metody vymyslet i něco speciálního, neobvyklého a když jsem si lámala hlavu s tím, co připravíme, napadly mě právě fondue. Puding jsme připravili s pomerančovým džusem a smetanou. Musím říct, že se toho nejen Klaudinka, ale i my mohli doslova ujíst :-D. Je to taková osvěžující mlska, ideální třeba na dětské narozeninové oslavy nebo při jiné výjimečné příležitosti. Není je potřeba ničím doslazovat. Bohatě to takto stačí :-).
Chtěli jsme pomocí sous-vide metody vymyslet i něco speciálního, neobvyklého a když jsem si lámala hlavu s tím, co připravíme, napadly mě právě fondue. Puding jsme připravili s pomerančovým džusem a smetanou. Musím říct, že se toho nejen Klaudinka, ale i my mohli doslova ujíst :-D. Je to taková osvěžující mlska, ideální třeba na dětské narozeninové oslavy nebo při jiné výjimečné příležitosti. Není je potřeba ničím doslazovat. Bohatě to takto stačí :-).

Název receptu a ingredience

200 mlsmetany
1vanilkový puding
300 mlpomerančového džusu
 oblíbené ovoce

 

Postup přípravy

1 Nastavení Sous-Vide

Připravíme si lázeň na 85°C a čas nastavíme na 25 minut.

2 Příprava surovin

Ve střední misce společně řádně rozmícháme všechny suroviny a směs nalijeme do vakuovacího sáčku velikosti 200x300mm.

3 Spuštění Sous-Vide

Vložíme do připravené lázně a spustíme čas.

4 Servírování

Hotovou směs přelijeme do fondue nádoby a udržujeme jí horkou pomocí zapálené svíce.

5 Dokončíme

Směs je díky džusu zlehka nakyslá, takže se k ní hodí víc sladké ovoce, jako je například banán.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

50 minut54,5 ºC

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

15 minut65 ºC

Svěží jídlo, které vás potěší i v horkých letních dnech. Krevety s chutí chilli a zázvoru skvěle doplňuje zázvor a bylinkové pesto.

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

60 minut60ºC

Kombinace pořádného šťavnatého burgeru a Sous Vide dává nový rozměr chutí. Osobně mám rád mletý mix vepřového s hovězím, osolit, opepřit, dijónská hořčice, cibulka a další ingredience naleznete uvnitř v postupu přípravy receptu. Nakonec celá krása je v tom, že do křupavé houstičky si každý zvolí svou kombinaci, která mu nejvíce chutná. To přeci nejde nemilovat!