minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Karol Tišerová
foodblogerka Život podle Karol
1 kg | malých brambor |
500 g | vepřové kýty |
2 | cibule |
2 | lžíce másla |
cherry rajčata | |
olivy plněné paprikou | |
sůl | |
200 g | bílého jogurtu |
2 | lžíce plnotučné hořčice |
2 | stroužky česneku |
1 | lžíce sladké papriky |
1 | lžička petrželové natě |
pepř | |
sůl |
Nejdříve si připravíme vodní lázeň určenou na maso. Teplotu nastavíme na 65°C a čas na 6 hodin.
Maso nakrájíme na kostky, zlehka posolíme a přemístíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme a zatavíme. Až bude lázeň připravena, sáček do ní vložíme a spustíme čas.
Chvilku před tím, než bude maso hotové, si připravíme brambory. Brambory oloupeme, rozpůlíme a společně s cibulí nakrájenou na plátky je vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme, zatavíme. Vyjmeme sáček s masem, který odložíme bokem a přenastavíme si vodní lázeň na 85°C a čas na 2 hodiny. Vložíme sáček s bramborami a spustíme čas.
Jakmile jsou hotové i brambory, připravíme si špízové jehly a postupně napíchneme maso, cibuli, brambor, rajče, olivu – 3x na jednu jehlu. Tímto způsobem vytvoříme celkem 6 špízů. Špízy přemístíme na plech, rozpálíme troubu na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
Mezitím, co se špízy pečou, si připravíme jogurtovo-hořčičný dip. Všechny ingredience pečlivě smícháme ve střední misce, aby se vzájemně propojily chutě.
Upečené špízy přemístíme na talíř a můžeme podávat.
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.