Upravit stránku

Karol Tišerová

foodblogerka Život podle Karol

Sous-Vide špízy z vepřové kýty s jogurtovo-hořčičným dipem

Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.
Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.

Název receptu a ingredience

Na špízy

1 kgmalých brambor
500 gvepřové kýty
2cibule
2lžíce másla
 cherry rajčata
 olivy plněné paprikou
 sůl
  

 

Na dip

200 gbílého jogurtu
2lžíce plnotučné hořčice
2stroužky česneku
1lžíce sladké papriky
1lžička petrželové natě
 pepř
 sůl

 

Postup přípravy

1 Nastavení Sous-Vide

Nejdříve si připravíme vodní lázeň určenou na maso. Teplotu nastavíme na 65°C a čas na 6 hodin.

2 Úprava masa

Maso nakrájíme na kostky, zlehka posolíme a přemístíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme a zatavíme. Až bude lázeň připravena, sáček do ní vložíme a spustíme čas.

3 Příprava brambor

Chvilku před tím, než bude maso hotové, si připravíme brambory. Brambory oloupeme, rozpůlíme a společně s cibulí nakrájenou na plátky je vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme, zatavíme. Vyjmeme sáček s masem, který odložíme bokem a přenastavíme si vodní lázeň na 85°C a čas na 2 hodiny. Vložíme sáček s bramborami a spustíme čas.

4 Jdeme na špízy

Jakmile jsou hotové i brambory, připravíme si špízové jehly a postupně napíchneme maso, cibuli, brambor, rajče, olivu – 3x na jednu jehlu. Tímto způsobem vytvoříme celkem 6 špízů. Špízy přemístíme na plech, rozpálíme troubu na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

5 Příprava dipu

Mezitím, co se špízy pečou, si připravíme jogurtovo-hořčičný dip. Všechny ingredience pečlivě smícháme ve střední misce, aby se vzájemně propojily chutě.

6 Servírujeme

Upečené špízy přemístíme na talíř a můžeme podávat.

Galerie receptu

1
2

Galerie receptů

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

50 minut54,5 ºC

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Směs salátů s vejcem a balsamicem

Směs salátů s vejcem a balsamicem

15 minut 75 ºC

Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy. 

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti