Upravit stránku

Sous-Vide sumeček africký v zeleném kabátku na pečené mrkvi a dýňovým pyré

Zkuste něco netradičního a nového! Africký sumeček na tykvovém pyré a pečené mrkvi se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem.

Ingredience receptu

300 gsumeček africký filety
30 gloupané drcené pistácie
60 gpanko strouhanka
60 gčerstvé bylinky
dle chutikoření na ryby

 

60 gmáslo
200 gchlazená mrkev
300 gvařené dýně
200 mlmléko
dle chutisůl
dle chutiolivový olej

Postup přípravy

1 Připravíme rybu

Sumečka nařežeme na požadované porce a okořeníme rybím kořením nebo oblíbenými bylinkami. Spolu s kouskem másla vložíme do vakuového sáčku a uzavřeme. Lázeň nahřejeme na 52 °C. Balíčky s masem vložíme do lázně na dobu 30 minut.

2 Obalíme maso

Hotového sumečka vyjmeme z obalu, obalíme ho v rozmixované směsi pistácií, panko strouhanky, čerstvých bylinek a ihned podáváme.

3 Připravíme přílohu

Chlazenou mrkev nařežeme na vhodné hranolky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě na 150 °C do změknutí. Dýni uvaříme a rozmixujeme. Přidáme požadované množství mléka a másla.

Galerie receptů

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

Jehněčí stehno sous vide se salsa verde a pečenou řepou

90 minut 60 ºC

Jehněčí stehno sous vide s nestárnoucí omáčkou salsa verde a červenou řepou je kulinářské lahůdka s překvapivě snadnou přípravou a vynikajícím chuťovým zážitkem.

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a  smrkový olej

Zauzený ball tip sous vide, plněné slaninou Guanciale, grilovaná polenta, duo dip a smrkový olej

210 minut 70 ºC

Tento recept je opravdovou výzvou. Netradiční ingredience, zajímavé příloha a dlouhá příprava jsou toho důkazem.

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

Sumeček africký sous vide v zeleném kabátku s pečenou mrkví a dýňovým pyré

30 minut 52 ºC

Sumeček metodou sous vide je opravdová pochoutka. Maso nepřipravujeme dlouho, proto je tento pokrm vhodný i jako rychlý oběd, který všechny okouzlí.