Upravit stránku

Karol Tišerová

foodblogerka Život podle Karol

Sýrová omeleta se slaninou a olivami

Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide. 
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).

Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.

Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide. 
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).

Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.

Název receptu a ingredience

5vajec
100 gtvrdého sýru
100 gslaniny
50 goliv s paprikou
1cibule
1jarní cibulka
2lžíce oleje
3-5stroužků česneku

 

 cherry rajčata
 okurka

 

Postup přípravy

1 Nastavení Sous-Vide

Připravíme si vodní lázeň na 80°C a čas nastavíme na 35 minut.

2 Příprava

Mezitím, co se nám rozehřívá lázeň, si nasekáme cibuli na jemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Následně k ní přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na poloviny nakrájené olivy a společně osmahneme.

3 Sous-Vide sáček

Do středně velkého souse-vide sáčku vyklepneme vejce a pytlíkem zatřeseme tak, aby se nám vejce rozkvedlala. Přidáme k nim osmahnutou směs z pánve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou část jarní cibulky.

4 Spuštění vodní lázně

Tentokrát nevakuujeme ale pouze sáček zatavíme. Vložíme do připravené lázně a spustíme čas.

5 Servírujeme

Jakmile je hotovo, podáváme na talíři s cherry rajčaty a okurkou.

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

60 minut60ºC

Kombinace pořádného šťavnatého burgeru a Sous Vide dává nový rozměr chutí. Osobně mám rád mletý mix vepřového s hovězím, osolit, opepřit, dijónská hořčice, cibulka a další ingredience naleznete uvnitř v postupu přípravy receptu. Nakonec celá krása je v tom, že do křupavé houstičky si každý zvolí svou kombinaci, která mu nejvíce chutná. To přeci nejde nemilovat!

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

105 minut57ºC

Na tohle jsem se těšil, pořádný kus hovězího z oblíbeného pardubického řeznictví „Francouz“.  Zvolil jsem jednoduchý recept, abych dal vyniknout chuti masa. Posolit, popepřit, trochu olivového oleje a pro aroma čerstvé bylinky tymián a rozmarýn ze zahrádky. Jako přílohu jsme zvolili batátovo, celerovo, bramborové hranolky. Bombáá

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

720 minut65ºC

Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.