minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Karol Tišerová
foodblogerka Život podle Karol
Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide.
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).
Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.
Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide.
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).
Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.
5 | vajec |
100 g | tvrdého sýru |
100 g | slaniny |
50 g | oliv s paprikou |
1 | cibule |
1 | jarní cibulka |
2 | lžíce oleje |
3-5 | stroužků česneku |
cherry rajčata | |
okurka |
Připravíme si vodní lázeň na 80°C a čas nastavíme na 35 minut.
Mezitím, co se nám rozehřívá lázeň, si nasekáme cibuli na jemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Následně k ní přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na poloviny nakrájené olivy a společně osmahneme.
Do středně velkého souse-vide sáčku vyklepneme vejce a pytlíkem zatřeseme tak, aby se nám vejce rozkvedlala. Přidáme k nim osmahnutou směs z pánve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou část jarní cibulky.
Tentokrát nevakuujeme ale pouze sáček zatavíme. Vložíme do připravené lázně a spustíme čas.
Jakmile je hotovo, podáváme na talíři s cherry rajčaty a okurkou.
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.