Upravit stránku

Karol Tišerová

foodblogerka Život podle Karol

Sýrová omeleta se slaninou a olivami

Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide. 
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).

Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.

Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide. 
Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!
Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).

Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.

Název receptu a ingredience

5vajec
100 gtvrdého sýru
100 gslaniny
50 goliv s paprikou
1cibule
1jarní cibulka
2lžíce oleje
3-5stroužků česneku

 

 cherry rajčata
 okurka

 

Postup přípravy

1 Nastavení Sous-Vide

Připravíme si vodní lázeň na 80°C a čas nastavíme na 35 minut.

2 Příprava

Mezitím, co se nám rozehřívá lázeň, si nasekáme cibuli na jemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Následně k ní přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na poloviny nakrájené olivy a společně osmahneme.

3 Sous-Vide sáček

Do středně velkého souse-vide sáčku vyklepneme vejce a pytlíkem zatřeseme tak, aby se nám vejce rozkvedlala. Přidáme k nim osmahnutou směs z pánve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou část jarní cibulky.

4 Spuštění vodní lázně

Tentokrát nevakuujeme ale pouze sáček zatavíme. Vložíme do připravené lázně a spustíme čas.

5 Servírujeme

Jakmile je hotovo, podáváme na talíři s cherry rajčaty a okurkou.

Galerie receptu

1

Galerie receptů

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

50 minut54,5 ºC

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Směs salátů s vejcem a balsamicem

Směs salátů s vejcem a balsamicem

15 minut 75 ºC

Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy. 

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti