minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
800 g | Hovězí stařené maso (pupek) |
špetka | Soli |
špetka | Pepře |
1 lžička | Oleje |
špetka | Usušeného tymiánu |
50 g | Sušená rajčata |
1 ks | Chilli paprička |
pár kousků | Petrželky |
2 stroužky | Česneku |
1 lžíce | Olivového oleje |
300 g | Hladké mouky |
3 ks | Vajíčka |
3 lžíce | Kvalitního oleje |
0,5 lžičky | Soli |
Maso naporcujeme na 200 g plátky a vložíme do sáčku pro vakuování. Přidáme kapku oleje, snítku tymiánu a vložíme do Sous-Vide na 50 minut při teplotě 54,5 °C. Poté vyjmeme a zchladíme.
Všechny suroviny na pesto nasekáme na jemno a zalijeme olivovým olejem. Důkladně promícháme.
Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.
Vakuujeme těsně před vložením do lázně. Sous-Vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáčky a vaříme po dobu 1 hodiny.
Maso vložíme na gril a opečeme dozlatova z každé strany zprudka, stačí 1 minuta.
Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.
Maso nakrájíme a servírujeme na talíři a zdobíme s čerstvou bazalkou a červeným pepřem.
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.