Upravit stránku

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Ingredience receptu

Maso

800 gHovězí stařené maso (pupek)
špetkaSoli
špetkaPepře
1 lžičkaOleje
špetkaUsušeného tymiánu

 

Těstoviny a pesto

50 gSušená rajčata
1 ksChilli paprička
pár kouskůPetrželky
2 stroužkyČesneku
1 lžíceOlivového oleje
  
300 gHladké mouky
3 ksVajíčka
3 lžíceKvalitního oleje
0,5 lžičkySoli

Postup přípravy

1 Připravíme maso

Maso naporcujeme na 200 g plátky a vložíme do sáčku pro vakuování. Přidáme kapku oleje, snítku tymiánu a vložíme do Sous-Vide na 50 minut při teplotě 54,5 °C. Poté vyjmeme a zchladíme.

2 Pesto 

Všechny suroviny na pesto nasekáme na jemno a zalijeme olivovým olejem. Důkladně promícháme.

3 Domácí těstoviny 

Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.

4 Vakuujeme a vaříme

Vakuujeme těsně před vložením do lázně. Sous-Vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáčky a vaříme po dobu 1 hodiny.

5 Dokončíme maso

Maso vložíme na gril a opečeme dozlatova z každé strany zprudka, stačí 1 minuta.

6 Ochutíme těstoviny

Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.

7 Servírujeme

Maso nakrájíme a servírujeme na talíři a zdobíme s čerstvou bazalkou a červeným pepřem.