Upravit stránku

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

105 minut57ºC

Na tohle jsem se těšil, pořádný kus hovězího z oblíbeného pardubického řeznictví „Francouz“.  Zvolil jsem jednoduchý recept, abych dal vyniknout chuti masa. Posolit, popepřit, trochu olivového oleje a pro aroma čerstvé bylinky tymián a rozmarýn ze zahrádky. Jako přílohu jsme zvolili batátovo, celerovo, bramborové hranolky. Bombáá

Hovězí steaky s tymiánem

240 minut54ºC

Oloupeme česnek a stroužky nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké kroužky. Steaky osolíme, řádně opepříme a poklademe na ně plátky česneku, kousky chilli papričky a větvičky čerstvého tymiánu.

Filet z tresky se špenátovou polentou a zelenými fazolkami

25 minut58ºC

Metoda sous-vide je perfektní na různé druhy masa. Maso totiž zůstane krásně šťavnaté, konzistenčně bezkonkurenční, nepřesuší se, nepřepeče, prostě nic. Jen ho pak zprudka orestujete nebo zapečete a je hotovo.