minut
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Jana Batelková
Copywriter a kuchař samouk
500 g | vepřová žebra |
0,5 lžičky | omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet |
1 lžička | kajenský pepř |
uzená mletá paprika | |
0,5 lžičky | sušený česnek v prášku |
2 ks | čerstvá cibule |
1 lžička | sušeného oregána |
5 lžic | kvalitního kečupu |
sůl a pepř | |
0,5 kg | brambor |
petrželka kousek másla | |
200 ml | plnotučné mléko |
Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule. Žebírka dejte do lázně na 65 °C alespoň na dobu 12 hodin.
potřete omáčkou s kořením a opečte je v troubě, případně je dejte na chvíli na gril. Takto připraveným žebírkům bude stačit chvíle, aby se udělala chutná kůrčička. Ještě si připravíme šťouchané brambory.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Petrželku nakrájíme na kousky . Cibuli orestujeme na másle, přidáme petrželku a zalijeme mlékem. Společně prohřejeme. Uvařené brambory pošťoucháme, přidáme mléko s bylinkami a promícháme.
300 minut 60 ºC
Kachní prsa s vůní orientu nevyžadují mnoho surovin ani pracnou přípravu.
50 minut54,5 ºC
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
15 minut 75 ºC
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázní. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.