Upravit stránku

Jana Batelková

Copywriter a kuchař samouk

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.
Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.

Ingredience

500 gvepřová žebra
0,5 lžičkyomáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet
1 lžičkakajenský pepř
 uzená mletá paprika
0,5 lžičkysušený česnek v prášku
2 ksčerstvá cibule
1 lžičkasušeného oregána
5 lžickvalitního kečupu
 sůl a pepř
0,5 kgbrambor
 petrželka kousek másla
200 mlplnotučné mléko

Postup přípravy

1 Ze žebírek odstraňte zadní blánu

Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule. Žebírka dejte do lázně na 65 °C alespoň na dobu 12 hodin.

2 Až budou hotová, vyndejte je z pytlíčků

potřete omáčkou s kořením a opečte je v troubě, případně je dejte na chvíli na gril. Takto připraveným žebírkům bude stačit chvíle, aby se udělala chutná kůrčička. Ještě si připravíme šťouchané brambory.

3 Oloupané je dáme vařit.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Petrželku nakrájíme na kousky . Cibuli orestujeme na másle, přidáme petrželku a zalijeme mlékem. Společně prohřejeme. Uvařené brambory pošťoucháme, přidáme mléko s bylinkami a promícháme.

Galerie receptů

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

Sous Vide STEAK na rozmarýnu a tymiánu

105 minut57ºC

Na tohle jsem se těšil, pořádný kus hovězího z oblíbeného pardubického řeznictví „Francouz“.  Zvolil jsem jednoduchý recept, abych dal vyniknout chuti masa. Posolit, popepřit, trochu olivového oleje a pro aroma čerstvé bylinky tymián a rozmarýn ze zahrádky. Jako přílohu jsme zvolili batátovo, celerovo, bramborové hranolky. Bombáá

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

720 minut65ºC

Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.

Hovězí steaky s tymiánem

Hovězí steaky s tymiánem

240 minut54ºC

Oloupeme česnek a stroužky nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké kroužky. Steaky osolíme, řádně opepříme a poklademe na ně plátky česneku, kousky chilli papričky a větvičky čerstvého tymiánu.