Upravit stránku

Jana Batelková

Copywriter a kuchař samouk

Vepřová žebra a omáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet

Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.
Ze žebírek odstraňte zadní blánu. Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule.

Ingredience

500 gvepřová žebra
0,5 lžičkyomáčka Jack Daniel´s Barbecue Glaze Smokey Sweet
1 lžičkakajenský pepř
 uzená mletá paprika
0,5 lžičkysušený česnek v prášku
2 ksčerstvá cibule
1 lžičkasušeného oregána
5 lžickvalitního kečupu
 sůl a pepř
0,5 kgbrambor
 petrželka kousek másla
200 mlplnotučné mléko

Postup přípravy

1 Ze žebírek odstraňte zadní blánu

Dobře to jde pomocí lžičky nebo příborového nože. Z koření a omáčky namíchejte marinádu, ve které obalte na menší části nakrájená žebírka. Trochu marinády si ponechte na později. Poté je připravte do pytlíčků a zavakuujte vždy s plátkem cibule. Žebírka dejte do lázně na 65 °C alespoň na dobu 12 hodin.

2 Až budou hotová, vyndejte je z pytlíčků

potřete omáčkou s kořením a opečte je v troubě, případně je dejte na chvíli na gril. Takto připraveným žebírkům bude stačit chvíle, aby se udělala chutná kůrčička. Ještě si připravíme šťouchané brambory.

3 Oloupané je dáme vařit.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Petrželku nakrájíme na kousky . Cibuli orestujeme na másle, přidáme petrželku a zalijeme mlékem. Společně prohřejeme. Uvařené brambory pošťoucháme, přidáme mléko s bylinkami a promícháme.

Galerie receptů

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

50 minut54,5 ºC

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

15 minut65 ºC

Svěží jídlo, které vás potěší i v horkých letních dnech. Krevety s chutí chilli a zázvoru skvěle doplňuje zázvor a bylinkové pesto.

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

Domácí Sous Vide vepřovo-hovězí burger

60 minut60ºC

Kombinace pořádného šťavnatého burgeru a Sous Vide dává nový rozměr chutí. Osobně mám rád mletý mix vepřového s hovězím, osolit, opepřit, dijónská hořčice, cibulka a další ingredience naleznete uvnitř v postupu přípravy receptu. Nakonec celá krása je v tom, že do křupavé houstičky si každý zvolí svou kombinaci, která mu nejvíce chutná. To přeci nejde nemilovat!